Zebegény időjárás – 4 évszak zebegényben

Zebegény időjárás

Nos, időnként elég szeszélyes. de akár tél van, akár ősz, tavasz vagy nyár; zebegény mindig új arcát mutatja az ideérkezőknek. Lássuk, melyik évszakban miért érdemes ellátogatni Zebegénybe.

Zebegényről olvasva számos hangzatos szófordulattal találkozhat az érdeklődő:

  • A Dunakanyar ékköve
  • Igazi ékszerdoboz 
  • Festők múzsája
  • A Szabadiskola szülőföldje
  • Budapestiek nyaralóövezete

 

De amit csak az tudhat igazán, aki már járt Zebegényben, hogy egyik sem túlzás. Zebegény egy csodás kis település Magyarország északi részén, mely első perctől elbűvöl, megbabonáz, nem enged el, mindig visszahív. Minden évszakban más arcát mutatja és arra ösztökél, hogy visszatérj.

 

 

Zebegény időjárás: tél és tavasz

A téli hónapokban kiváló választás azok számára, akik pihenni vágynak, szeretnének a város zajától elvonulni és elmerülni a Duna csodás látványában.

Aztán ahogy egyre hosszabbak lesznek a nappalok, megjelenik a tavasz első hírnöke is, mindenki érzi a természet hívogatását és elkezdődik a kirándulószezon. Ilyenkor hétévégén élettel telik meg a kis falu és minden irányba elindulnak túrázni az emberek. Első alkalommal a községben maradva felfedezik a helyi látványosságokat. A főtéren megcsodálják a Havas Boldogasszony-templomot, betérnek a kis utcákba, a Rétesházból szállingózó finom illat becsalogatja őket. Majd a  Kálvária-hegyen várja őket az Országzászló és trianoni emlékmű és a Kós Károly-kilátó mesés panorámával. Kis erdei séta után a központba visszaérve megkeresik a Hajózástörténeti Múzeumot és a Szőnyi István Emlékmúzeumot. Majd a nap végén a Duna-parton elmerülnek a mesébe illő naplementében. És érzik, hogy ennyi nem elég Zebegényből. Visszatérnek és Törökmezőt veszi célul, mások nem rettenek meg a hosszabb túráktól, felmennek a Remete-barlanghoz, onnan Hegyes-tetőre és mennének még tovább, mert nem tudnak betelni a látvánnyal.

 

Zebegény időjárás: nyár és ősz

Majd eljön a várva várt nyár és már nem csak gyönyörködni lehet a Dunában, hanem szépen kialakított stand is várja a nyaralókat. A vízi sportok szerelmesei kenu – és kajaktúrákra mehetnek akár a Dunán, akár a vadregényes Ipolyon. És az evezőket hátrahagyva, sétahajókázást is választhatjuk, nemcsak nyáron.

 

Zebegény időjárás
Zebegény időjárás

 

Ősszel új színekbe öltözik a táj, a hűvösebb időben kedve támad az embernek bicajra pattanni. A környék a kerékpárosok paradicsoma, csodás kerékpárút vezet végig a Dunaparton Váctól Zebegényen át Szobig, majd Szobtól az Ipolymentén egészen Helembáig.

Röviden: lehet hideg, meleg, tél vagy nyár:

Zebegény rád vár! Fedezd fel a csodát! De vigyázz, mert ha egyszer itt jársz, mindig visszavágysz!

Bejegyzés megosztása:

Facebook
WhatsApp
Email
hu_HUMagyar

Virtuális séta

Járja körbe apartmainjainkat virtuálisan!

Kattintson ide